Wall of
Kindness

Julen 2018 såg jag en tillfällig Wall of Kindness som uppförts av Stadsmissionen i Uppsala.

Jag blev inspirerad och tog kontakt med Halmstads kommun som ordnade tillstånd för platsen. Tillsammans med hjälpsamma medmänniskor i mitt nätverk uppfördes väggen i början av januari 2019. Vi lyckades få upp den precis innan vintern slog till och det kändes lite extra skönt.  

Konceptet

”Ta en jacka om du behöver  –  eller skänk en du har över”

Det är egentligen ganska enkelt och bygger helt på individens vilja att hjälpa andra. När väggen väl är på plats så sköter den sig i praktiken själv. Jag har valt att informera om tillgång och kanske framförallt vad som behövs via Instagram. Kontot fungerar också som en påminnelse om att väggen finns.

Vad jag har kunnat läsa mig till så startade Wall of Kindness i Iran men har sedan dess spritt sig över världen.

Wall of Kindness

Vi behöver alltid fler snälla människor som kan hjälpa andra genom att skänka kläder de har över. Behovet är stort och din insats uppskattas verkligen!

Jag vill också passa på att tacka flera viktiga personer och organisationer som varit delaktiga i att detta skulle bli av: Halmstads kommun. Mina snickarkompisar Daniel Johnsson & Ashif Chowdary. Hanna för all din inspiration & Robin för byggfika.

KB Media | Effektiv bemanning & rekrytering | Uniträ Bygg | Halmstad Skateboardklubb | SHIN Budokai

Väggen finns på Folkets rum, Österskans. (Gamla bussterminalen) Närmsta grannarna är Stadsbiblioteket och Halmstad Teater.

© 2021 boe